Kerzantse Kermis 2021

Vanwege de nog steeds geldende regels en maatregelen helaas dit jaar nog geen kermisweekend zoals u dat van ons gewend bent. Wel willen we jullie allen een activiteitenprogramma bieden met vertier en gezelligheid zodat we toch een fijn kermisgevoel kunnen creëren en ondanks alles er samen een fantastisch weekend van kunnen maken.

Dorpsraad Cadzand nodigt u dan ook van harte uit:

Vrijdag 3 september: Seniorenmiddag voor de ouderen van de soos.

Een gezellig samenzijn onder het genot van heerlijk versgebakken wafels en een vers kopje koffie. Lekker keuvelen met elkaar en voor de liefhebbers een spelletje bingo waarbij mooie prijzen te winnen zijn. U bent van harte welkom in het Zwingebouw van 14:00 tot 16:30 uur.

Zaterdag 4 september: Speelmiddag voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Leuke spelletjes in en rondom het Zwingebouw dus doe gezellig mee! Jullie zijn allemaal welkom vanaf 13:30 uur. Om 16:00 uur sluiten we deze fijne middag af met een heuse kinderbingo!

Tijdens het gehele kermisweekend: Speurtocht voor jong en oud!

Met het hele gezin op pad of individueel de buitenlucht in? Doe dan mee met onze speurtocht en maak kans op een leuke prijs! De speurtocht is te volgen tijdens het gehele kermisweekend en vanaf vrijdag 3 september verkrijgbaar in de Minibieb, Giftshop Cadzand (Blv. de Wielingen 34) of hieronder te downloaden.

2021 09 02 Fotoroute Kermis 2021

Speurtochten!

Heeft u ook zo’n zin om er even op uit te gaan? Een ommetje door het dorp? Een fietstochtje naar de kust? Dan hebben we voor u iets moois voorbereid! Voor Cadzand-dorp hebben we 2 wandelbingo’s gemaakt met foto’s. Print het formulier uit en ga op zoek naar de foto’s in het dorp. Kruis ze aan en maak zo uw bingo-kaart compleet!

Wandelbingo ontdek en geniet in Cadzand-dorp

Wandelbingo er-op-uit in Cadzand-dorp

Daarnaast hebben we ook een fotospeurtocht in en om Cadzand gemaakt. Een route van ongeveer 17 kilometer. Met het formulier met foto’s en vragen, gaat u op pad. Zoek de locaties en beantwoord de vragen. De inzending met de meeste goede antwoorden wint een prijsje! Lever daarvoor uiterlijk 14 maart 2021 het antwoordformulier in (zie spelregels).

Fotospeurtocht in en om Cadzand

Heeft u zelf thuis geen printer om de formulieren af te drukken? Ga dan naar de minibieb in Cadzand-dorp of naar de Spar in Cadzand-bad om een formulier op te halen.

De Dorpsraad Cadzand wenst u veel wandel-, fiets- en puzzelplezier toe!

Puzzel-speurtocht 22 augustus 2020

Op zaterdag 22 augustus a.s. organiseert de Dorpsraad Cadzand een puzzel-speurtocht  door Cadzand!

Er zullen 2 routes zijn: een looproute door Cadzand-dorp en een fietsroute rondom Cadzand(-Bad).

Iedereen is welkom om mee te doen! Kinderen onder de 10 mogen onder begeleiding van een volwassene meedoen.

De routes kunnen gelopen en gefietst worden tussen 10.00 en 16.00 uur.

Hier kunt u de deelnameformulieren downloaden en uitprinten:

2020 08 18 deelnameformulier wandel

2020 08 18 deelnameformulier fiets

Neem zelf een pen mee!

De deelname is voor eigen risico en natuurlijk houden we 1.5 meter afstand van elkaar.

We hopen dat velen van jullie met ons mee in beweging komen, nu we al zolang geen activiteit hebben gehad samen.

Namens de Dorpsraad,

Wigbert, Ludo, Marjolein, Maatje, Marianne, Inge, Jan, Constant, Peter en Marie-José

Corona-virus

In deze bizarre tijd, nu het corona-virus door ons land en heel de wereld gaat, wordt iedereen opgeroepen om zoveel mogelijk afstand van elkaar te houden en thuis te blijven. Vooral de ouderen en zieken om ons heen, zijn extra kwetsbaar voor dit virus. Velen van jullie zullen gisteren de toespraak van Premier Rutte gezien hebben, die uitlegt dat deze periode nog lang gaat duren. EN de oproep om op elkaar te letten. Er zijn in Nederland al vele initiatieven van de grond gekomen om elkaar te helpen. Als Dorpsraad Cadzand roepen we jullie ook op om extra te zorgen voor de ouderen, eenzamen en zieken om je heen. Misschien een boodschapje voor de buurvrouw die oud en alleen is? Of een maaltijd koken voor de overbuurman die chronisch ziek is en nu niet meer uit zijn huis komt. Laat ze nu niet alleen. SAMEN staan we sterk en komen we deze crisis te boven!

Eneco Clean Beach Cup 2020

Sinds een aantal jaar organiseert Moio Beach samen met onze Zuiderburen, de Eneco Clean Beach Cup 2020. Het evenement was vorig jaar, mede dankzij het prachtige weer, een groot succes. Vorig jaar verzamelden de vrijwillige deelnemers wel 78,42 kilogram afval op het strand van Cadzand! Denk hierbij aan plastic flessen en boeien tot houten paletten van 2×1,5 meter!

Ondanks dat ons strand in Cadzand één van de schoonste stranden van Nederland is, wil Moio Beach dit jaar tóch het record van (bijna) 80 kilo proberen te verbreken. Doen jullie hier aan mee op zondag 22 maart? Ze kunnen alle hulp gebruiken!

Deelnemers kunnen zich ruim van te voren inschrijven via de website www.enecocleanbeachcup.be. Jong of oud, individueel of met familie, iedereen is welkom!

Op zondag 22 maart kunnen de deelnemers zich tussen 13.00 en 18.00u melden op het terras van Moio Beach en stellen ze verschillende opruim- materiaal beschikbaar.

Eneco clean Beach cup 2020! Op de eerste zondag van de lente pleiten wij voor minder plastic en andere troep door een grote strandschoonmaak in samenwerking met alle Belgische surfclubs en enkele gemeenten in Frankrijk en Nederland. Doen jullie mee en mogen wij rekenen op uw steun?

Voor meer informatie kunt u surfen naar www.enecocleanbeachcup.be.