Puzzel-speurtocht 22 augustus 2020

Op zaterdag 22 augustus a.s. organiseert de Dorpsraad Cadzand een puzzel-speurtocht  door Cadzand!

Er zullen 2 routes zijn: een looproute door Cadzand-dorp en een fietsroute rondom Cadzand(-Bad).

Iedereen is welkom om mee te doen! Kinderen onder de 10 mogen onder begeleiding van een volwassene meedoen.

De routes kunnen gelopen en gefietst worden tussen 10.00 en 16.00 uur.

Hier kunt u de deelnameformulieren downloaden en uitprinten:

2020 08 18 deelnameformulier wandel

2020 08 18 deelnameformulier fiets

Neem zelf een pen mee!

De deelname is voor eigen risico en natuurlijk houden we 1.5 meter afstand van elkaar.

We hopen dat velen van jullie met ons mee in beweging komen, nu we al zolang geen activiteit hebben gehad samen.

Namens de Dorpsraad,

Wigbert, Ludo, Marjolein, Maatje, Marianne, Inge, Jan, Constant, Peter en Marie-José

Corona-virus

In deze bizarre tijd, nu het corona-virus door ons land en heel de wereld gaat, wordt iedereen opgeroepen om zoveel mogelijk afstand van elkaar te houden en thuis te blijven. Vooral de ouderen en zieken om ons heen, zijn extra kwetsbaar voor dit virus. Velen van jullie zullen gisteren de toespraak van Premier Rutte gezien hebben, die uitlegt dat deze periode nog lang gaat duren. EN de oproep om op elkaar te letten. Er zijn in Nederland al vele initiatieven van de grond gekomen om elkaar te helpen. Als Dorpsraad Cadzand roepen we jullie ook op om extra te zorgen voor de ouderen, eenzamen en zieken om je heen. Misschien een boodschapje voor de buurvrouw die oud en alleen is? Of een maaltijd koken voor de overbuurman die chronisch ziek is en nu niet meer uit zijn huis komt. Laat ze nu niet alleen. SAMEN staan we sterk en komen we deze crisis te boven!

Eneco Clean Beach Cup 2020

Sinds een aantal jaar organiseert Moio Beach samen met onze Zuiderburen, de Eneco Clean Beach Cup 2020. Het evenement was vorig jaar, mede dankzij het prachtige weer, een groot succes. Vorig jaar verzamelden de vrijwillige deelnemers wel 78,42 kilogram afval op het strand van Cadzand! Denk hierbij aan plastic flessen en boeien tot houten paletten van 2×1,5 meter!

Ondanks dat ons strand in Cadzand één van de schoonste stranden van Nederland is, wil Moio Beach dit jaar tóch het record van (bijna) 80 kilo proberen te verbreken. Doen jullie hier aan mee op zondag 22 maart? Ze kunnen alle hulp gebruiken!

Deelnemers kunnen zich ruim van te voren inschrijven via de website www.enecocleanbeachcup.be. Jong of oud, individueel of met familie, iedereen is welkom!

Op zondag 22 maart kunnen de deelnemers zich tussen 13.00 en 18.00u melden op het terras van Moio Beach en stellen ze verschillende opruim- materiaal beschikbaar.

Eneco clean Beach cup 2020! Op de eerste zondag van de lente pleiten wij voor minder plastic en andere troep door een grote strandschoonmaak in samenwerking met alle Belgische surfclubs en enkele gemeenten in Frankrijk en Nederland. Doen jullie mee en mogen wij rekenen op uw steun?

Voor meer informatie kunt u surfen naar www.enecocleanbeachcup.be.

Jaarvergadering vrijdag 31 januari 2020

Beste bewoner,

Op 31 januari 2020 a.s. organiseert Stichting dorpsraad Cadzand weer een jaarvergadering.
Wij nodigen u daarvoor van harte uit. Inloop in het Zwingebouw vanaf 19.00 uur met koffie of thee, start om 19.30 uur.
U krijgt zoals u dit gewend bent van ons een overzicht van alle activiteiten en het financieel verslag van de Dorpsraad Cadzand. We blikken samen terug op afgelopen jaar.
Mocht u vragen hebben dan krijgt u gelegenheid deze te stellen.

Agenda

 • inloop vanaf 19.00 u, ontvangst met koffie of thee
 • 19.30 uur Presentatie over het afgelopen jaar en financieel verslag
 • 20.00 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen
 • 20.30 uur Pauze
 • 21.00 uur 75 jaar bevrijding Nederland, Zeeland, Cadzand
 • 22.00 uur Afsluitende borrel

De werkelijke tijden kunnen wat afwijken.
Wij zien u, (deeltijd) bewoners uit Cadzand-Bad & Cadzand-Dorp, graag op vrijdag 31 januari vanaf 19.00 uur in het Zwingebouw te Cadzand-Dorp.

Namens Dorpsraad Cadzand

Wigbert, Marjolein, Jan, Maatje, Inge, Peter, Ludo, Constant, Marie-José en Marianne

Stand van zaken beleid huisvesting tijdelijke werknemers

9 November 2019 heeft de dorpsraad Cadzand de bewoners middels een nieuwsbrief geïnformeerd over de beleidsnotitie ‘huisvesting tijdelijke werknemers’ die bij de gemeente  ter goedkeuring lag en hebben we de bewoners opgeroepen tot een inspraakreactie op deze beleidsnotitie. Naar aanleiding van de reacties die bij de gemeente zijn binnen gekomen, heeft de gemeenteraad besloten eerst met de verschillende dorpsraden en andere partijen in gesprek te gaan, alvorens een beleid vast te stellen. De bewoners die een inspraakreactie hebben toegezonden, hebben van de gemeente onderstaande brief ontvangen. In deze brief wordt ook de stand van zaken van de twee initiatieven voor meer grootschalige huisvesting besproken.

Klik op onderstaande link om de brief te openen.

Stand van zaken beleid huisvesting tijdelijke werknemers

Beleid gemeente betreffende huisvesting tijdelijke werknemers

Beste bewoner,

De gemeente Sluis maakt beleid voor de huisvesting van tijdelijke medewerkers. Het is voor u als belanghebbende mogelijk om uw mening te geven op het voorstel van de gemeente. Daarom verneemt de dorpsraad graag uw mening om deze uit te kunnen dragen aan de gemeente. Aangezien wij begrijpen dat de beleidsnotitie veel tekst is om door te nemen, hebben we voor u geprobeerd een samenvatting te maken in begrijpelijke taal.

Tevens is er een formulier gemaakt met een aantal vragen. U kunt met dit formulier uw mening geven. Bent u het eens met het beleidsvoorstel of niet? Als u het niet eens bent, wat moet aangepast worden? En vindt u dat er een informatiebijeenkomst over tijdelijke huisvesting georganiseerd moet worden door de gemeente?

In bijlage vindt u:
– De ontwerp-beleidsnotitie van de gemeente Sluis
– Een korte samenvatting van de ontwerp-beleidsnotitie
– Het invulformulier.

U kunt het formulier uiterlijk dinsdag bezorgen bij Marjolein Vinke, Erasmusweg 2A, Cadzand van de Dorpsraad of zelf naar de gemeente sturen:
Gemeenteraad van Sluis, Postbus 27, 4500 AA Oostburg.

Met vriendelijke groet,

De dorpsraad

Beleidsnotitie Huisvesting tijdelijke werknemers

Samenvatting Ontwerp-Beleidsnotitie Huisvesting tijdelijke werknemers

Formulier INSPRAAKREACTIE Tijdelijke huisvesting Beleidsnotitie

 

Informatieavond grootschalige huisvesting tijdelijke werknemers Cadzand

Wellicht hebben jullie gehoord van de initiatieven voor de plannen voor grootschalige huisvesting van tijdelijke werknemers in Cadzand.

Gezien alle geruchten onder de bewoners van Cadzand heeft de dorpsraad besloten om jullie te informeren over de stand van zaken welke bij ons als Dorpsraad bekend zijn.

Locatie: Zwingebouw

Datum: donderdag 24 oktober om 19.30 uur

Heel Cadzand Bakt

Op vrijdag 4 oktober en zaterdag 5 oktober organiseert de dorpsraad in het zwingebouw een splinternieuw evenement: Heel Cadzand Bakt!
We transformeren het zwingebouw naar een gezellige koffie en theeschenkerij!

Op Vrijdag 4 oktober kunt u gratis boomgaardfruit (appels en peren) ophalen tuusen 19.00-20.00 uur. Op Zaterdag 5 oktober dient u uw creatie in te leveren tussen 13.00-14.00 uur. Daarna volgt een live jurering door een zeer deskundige jury tussen 14.00-15.00 uur.

SPELREGELS:

 • aanmelden voor de wedstrijd uiterlijk op 30 september! middels email info@dorpsraadcadzand.nl of bij Conny Nortier
 • u neemt zelf een tasje of doosje mee als u het fruit ophaalt
 • een baksel bestaat uit 1 taart of in geval van cupcakes of klein gebak: 6 stuks
 • het baksel wordt na de wedstrijd verkocht voor het goede doel
 • u gebruikt in uw gebak de appels en peren die u ter beschikking hebt gekregen
 • alle leeftijden kunnen deelnemen
 • jurering zal blind geschieden
 • over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd

Vanaf 15.00 uur start de prijsuitreiking en veiling van het winnende gebak / de taart.  De veilingmeest is niemand minder dan onze burgemeester Marga Vermue!

En natuurlijk kunt u daarna genieten van een heerlijk kopje koffie of thee (1 euro) met een lekker stuk taart (2 euro). Als u na de prijsuitreiking gebak wilt kopen om mee naar huis te nemen, moet u zelf een doosje meenemen.

De duurzame koffie is van de Zeeuwse branding. Koffie gebrand voor Zeeland. Windkracht 4 of 6. U moet ze proeven!

De theesoorten zijn geleverd door Olijf, uit Breskens. De culinaire cadeau en lifestyle webshop. U kunt kiezen uit 4 verschillende soorten losse thee (zwarte, groene, etc.)

De opbrengst van de veiling en van de verkoop van het gebak gaat naar Stichting Kanjerketting voor kinderen met kanker die zware behandelingen moeten ondergaan.

We hopen dat we er een gezellig en culinair evenement van kunnen maken.

Komt allen en geniet!