Werken openbare ruimte jachthaven

Begin 2016 start de eerste fase van de werkzaamheden aan de openbare ruimte rondom het gemaal en aan het eind van Boulevard de Wielingen. Als de weersvooruitzichten goed zijn, gaan de werkzaamheden 6 januari van start. Het parkeerterrein aan Boulevard de Wielingen wordt dan afgesloten en er worden omleidingen ingesteld voor het verkeer.

Eerste fase werkzaamheden openbare ruimte
In het nieuwe jaar starten we met de eerste fase van de werkzaamheden aan de openbare ruimte rondom het gemaal en aan het eind van Boulevard de Wielingen. Op 4 januari 2016 wordt het parkeerterrein aan het eind van Boulevard de Wielingen afgesloten. We starten dan met de sloop van de oude parking. Daarna maken we de fundering van het vlonderdek en het vlonderdek zelf.
Boulevard de Wielingen en de weg bij het gemaal worden opgehoogd om het Maritiem Balkon te realiseren (zie paarse vak op de kaart). Op 4 januari beslissen we of de werkzaamheden kunnen starten, dit is namelijk afhankelijk van het weer. Als de weersvooruitzichten goed zijn, gaan de werkzaamheden op 6 januari van start. De eerste fase van de werkzaamheden duurt naar verwachting tot eind maart 2016.

Omleidingsroute

Bereikbaarheid komende periode
De weg over het gemaal blijft tijdens de eerste fase van de werkzaamheden in twee richtingen beschikbaar voor het verkeer. Boulevard de Wielingen is afgesloten vanaf het parkeerterrein van de Combinatie Cadzand-Bad tot aan het eind van de Boulevard. Het parkeerterrein en de toegangsweg naar de projectkeet zijn dan ook afgesloten.
Voor Boulevard de Wielingen wordt een omleiding ingesteld voor het doorgaande verkeer. De omleiding loopt vanuit het oosten via de Duindoornstraat en de Egelantierlaan; vanuit het westen via de Egelantierlaan en de Kievitenlaan. De hulpdiensten kunnen via Hotel De Blanke Top of de oprit ter hoogte van de Sterntjeslaan de duinen en het strand bereiken. De parking van Résidence Cadzand-Bad is via de normale route bereikbaar. De woningen en bedrijven zijn steeds te voet bereikbaar.
Vanwege de werkzaamheden voor de aansluiting van de westelijke strekdam op de dijk worden gebruikers van de duinpaden (fietsers/voetgangers) omgeleid. Fietsers vanaf paviljoen de Zeemeeuw tot aan het gemaal worden omgeleid via de Kanaalweg. Voetgangers kunnen de trap nemen ten westen van Hotel Noordzee en hun weg vervolgen via de Kanaalweg.
De werkzaamheden aan de openbare ruimte lopen volgens de huidige planning door tot eind mei 2016. Voor het ingaan van de tweede fase informeren we u over de nieuwe situatie.

Afzetting werkterrein tijdens de kerstvakantie
Het bouwterrein is verboden gebied. Dit geldt ook voor de strekdammen. Om in de kerstvakantie iedereen de gelegenheid te geven het werk te kunnen zien, wordt de afzetting van het werkterrein aangepast en worden de duinpaden begaanbaar gemaakt. De paden voor het Strandhotel en op de kop van het gemaal zijn dan weer tijdelijk toegankelijk. Het gebied rondom de KNRM en de projectkeet, de afgezette stranden en de strekdammen blijven verboden terrein. We verzoeken iedereen met het oog op de eigen veiligheid de afzettingen te respecteren.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *