Tweede woning, Nee! Leefbare kustdorpen, Ja!

Tweede woning, nee. Leefbare kustdorpen, ja
In sommige dorpen is de leefbaarheid in het geding doordat woningen slechts een klein deel van het jaar bewoond worden, met name alleen in de vakanties en de zomer. Dit gaat ten koste van de voorzieningen in het dorp, het verenigingsleven en dus ook de leefbaarheid in deze kernen.

Wij

de inwoners van West-Zeeuws-Vlaanderen en de liefhebbers van onze streek,

constateren

dat met het afschaffen van de Tweede Woningen verordening door de Gemeente Sluis er veel huizen in de kleine kernen aan de kust worden verkocht aan mensen die van plan zijn hier niet permanent te wonen. Dit leidt tot achteruitgang van de leefbaarheid in deze kernen en het ontstaan van spookdorpen buiten het seizoen. De charme van onze streek gaat hiermee verloren!

Geen vaste bewoners = geen vrijwilligers = geen verenigingen = geen evenementen!

en verzoeken

dat de Tweede Woning Verordening zo snel mogelijk terug wordt ingevoerd, zodat deze dorpen leefbaar blijven, voordat het te laat is!

Door het behoud van pittoreske dorpen met elk hun eigen identiteit, blijft de streek interessant voor de toerist om te recreëren en voor de vaste bewoners om te wonen, leven en werken. Zonder deze charme van de streek, zullen beide groepen de streek uiteindelijk verlaten!

Teken de petitie op: https://geentweedewoninginkustdorp.petities.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *